Tanggal 2 April 2009....aku telah berjaya menghasilkan beger ikan bilis yg hudoh tp sodap! Better dr karipap dulu la..Sebelum menggoreng, doh bulat2 telah diperap seketika membiarkan yeast menjalankan mekanisma pengembangan. Begini lah rupa doh bulat2 yg comel. Semuanya 12 bijik. At this point, I wonder how they may look like later....
Selepas menggoreng, proses penyumbatan sambal ikan bilis pon bermula. Susah rupanya nk sumbat2 ni. Kena hati2 takut nanti terputus dua plak beger ni. Sumbat sebanyak mana bilis yg boleh. Haha...Kawan2 rsa sedap tak beger ni?? Don't judge a book by its cover. Walaupon buruk..tp boleh diterima perut la. Bak kata org...x da la horror sgt. Hohoho:)
7 comments:
sedap gila!!!! ak suka sgt2~~ weeehuuu! nnt buat lg wey..=D =D
danke sehr...kalo kerajinan dtg lagi, aku wat.huhu..x sbr nk blik dowh.....keseronokan di msia masih terngiang2:)
Don't judge a book by its cover la..
sori ye mr.d~ pembetulan sudah dibuat.thanks :)
True.True.True.Sedap giler!! FYI,ni first time aku mkn kuih ni tau.Dulu mse skool,tgk org mkn je,coz kat kantin tu x nmpak menyelerakan.haha,danke2~ nnt kalo buat hulur2 la lagi.=)
p/s : Bley tak tupperware ang tu aku pulang kosong je? Tak tau la nk balas ape. Aha, sosej boley?
haha..kalo sosej aku pon ad. kosong pon x pa lah.yg penting kuih aku tu selamat dlm perut ang.maybe skrg dh jd bahan kumuh kot.aku dgr flush toilet ang dr atas td.hahaha:)
oh my! they look tasty
p/s:haha word verification aku dined! sgt sesuai utk entry nih
Post a Comment