Tak boleh right click membantut niat nak explore blog




Panjang benau tajuk entry ni. Tabah tak aku print screen pastu edit semua ni pada pukul 2.41 pagi? Sebelum tido aku berjalan dan melompat dalam blog. Tetiba tertancap kat labels salah sorang daripada blogger ni. Right click sebab nk bukan in new tab tapi tak dapat. Ok sabar2.... Berfikiran positif dengan harapan blogger tu dah set open in a new tab. Tapi ternyata sangkaan meleset kerana instead of tab baru, die nak jugak bukak kat tab yang sama. Nasib baik aku punya speed laju! Ececeh....nk cakap pakai pakej 4.1Mb sebenarnya. Haha. Ok, sambung cerita balik. Kalau la internet aku cam harem seperti internet kat hostel Uniten, sesungguhnya berjanggut la aku nak klik back and forth.

Nak kata tak bagi copy entry, aku ctrl+c sudah...tak paham aku. Mungkin saja menambah coding dengan harapan kelihatan canggih. Apa kata tambah sikit lagi coding untuk instruct supaya open in a new tab. Tak reti google sudah...

Ni aku sengaja ambil contoh dari well-known blog. Seb baik Hanis Zalikha tak buat cenggini. Kalau tak ngn dia punya sekali aku letak. Cadangan je la... Tapi kalau kipas susah mati korang redha je, aku tak kisah pon. Tapi tadi lepas aku dah stuck ngn right click tu, aku terus terbantut niat nak tengok la. Walaupon mula-mula tu agak amaze. HaHa.

K lah, good night everybody~



Penghijrahan Telefon Bimbit

Zaman aku kecik-kecik dulu, semua budak sekolah kaya raya. Sebabnya dulu-dulu memang tak pakai handphone pun. Tapi my dad ni prihatin dengan kesenangan anak-anaknya lalu dia telah memasang banyak public phone di semua tempat seluruh Perlis satu Malaysia. HaHaHa.

Dalam sekolah ada, luar pagar sekolah ada, on the way nak ke stesen bas ada, kat stesen bas ada, even aku turun bas sampai depan taman perumahan pon ada public phone. Fungsinya aku boleh kol dia kalau tengah berjalan tu ada hal pape. Canggih tak?

Masa aku form 4 nak masuk asrama, agaknya ibu dan bapa tersayangku tengok aku ni dah matured, lalu membelikan aku telefon bimbit tercanggih pada zaman itu. Ceh, semua nak canggih aja. Bermula lah revolusi telefon bimbit kepunyaan seorang budak tingkatan 4.

Ni lah telefon pertamaku.. Cukup gempak lah time tu. Mau tak nye, cerita Meteor Garden pon pakai phone ni masa tu. Ada lagi kot phone ni kat rumah. Back up kalo handphone sesape jatuh longkang. HaHa. Phone ni baling anjing pon boleh patah tengkuk.

Ini handphone kedua. Aku beli sebelum masuk matrik dulu. Duit sendiri tau. Masa tu beli harganya RM 470. Budak baru lepas sekolah, rasa ada duit lima ratus tu dah macam heaven gila lah. Yang ini pon ada lagi sebagai back up phone. Baru last weekend adik aku buat muka toya nak pinjam phone ni sebab die gatal nak pakai dua number macam aku. Cis!

Aku nak google phone tadi terjumpa benda ni. Asal masa aku pakai dulu tak pernah jumpa pon corak-corak cenggini? Racist betul! Kalau tak, mesti phone ku berseri-seri sepanjang masa. Haishh...

Ini yang ketiga. Aku beli dengan duit gaji pertama kot. Terharu gila bila kenang balik. Aku pakai sampai sekarang la... Camera Cybershot yang awesome. Time aku beli, 3.2 pixel tu dah boleh membuntangkan mata sebesar duit 50sen. I loike~

Revolusi terakhir, hadiah besday dari tersayang, N97 mini. Phone ni awesome serba-serbi kecuali message takde smiley. Jadi aku rasa semua message yang aku karang berbaur keganasan dan kerakusan sebab terpaksa gunakan tanda seru untuk ganti smiley tengah sengih sampai telinga. Kalo orang lain antr smiley pon, aku dapat gambau macam nokia 3310 aku tu. Takpe, die nak cakap jangan lupa asal usul. HuaHuaHua ;)

So, anak datuk datin, tan sri puan sri, ape revolusi phone korang? Adakah bermula ngan tiga tiga skupang jugak? Kalo sama, aku pon boleh jadi anak tan sri Talib dan puan sri Halijah jugak la cenggini kan? gagagagaga ^^,



New Zodiac Sign - Ophiuchus

A friend told me that we are not a Cancerian anymore. I was like, what?? So who we are? Hmm... Asked Mr. Google and I've got ziss!!

Sagittarius: Dec 17 to Jan 20

Ophiuchus: Nov 29 to Dec 17

Scorpio: Nov 23 to Nov 29

Libra: Oct 30 to Nov 23

Virgo: Sept 16 to Oct 30

Leo: Aug 10 to Sept 16

Cancer: July 20 to Aug 10

Gemini June 21 to July 20

Taurus: May 13 to June 21

Aries: April 18 to May 13

Pisces: March 11 to April 18

Aquarius: Feb 16 to March 11

Capricorn: Jan 20 to Feb 16


The new zodiac was added. It's called Ophiuchus. Wadahek! They told me now to be a Geminian. nO nO nO. I'm still a Cancerian, always and forever. Hey you Ophiuchusian, how to pronouce ziss ahh??


By the way, this is the graphic of the new zodiac, a man wearing a piece of cloth around his body who has a snake under his balls and the snake looks horny.



We should be able to see the zodiac in the sky like this bottom pic. This time around the man has traded his last piece of cloth for a new head bangle. Therefore, the snake wraps him up to cover his balls and again, the snake looks hornier.


Just joking. Don't sue me. Where got money la....I can only be sure that I can never see this Octopus in the sky. Haiyooo....so 18SX la ziss one! Plus, don't try this at home. I am not concern about you trying to risk your life and put a snake under your balls. I just can't imagine how the snakeman will look like.



Perangai budak laki di kelas Islamix Studiez

Kali ni aku nak cakap pasal perangai budak laki bila masuk kelas Islamix Studiez!

  1. Budak laki mesti nak menyondol meja belakang budak pompuan, even budak pompuan yang hot-hot ni dah duduk row ke 4.
  2. Masa tengah kelas, ade je yang retarded kat blakang tu buat bunyi kerbau tengah mengawan. Sungguh tidak munasabah.
  3. Dah la duduk belakang, pastu lepas sejam yang pertama serta-merta tido. Kesian kat ustazah yang comel tu.
  4. Kerana perkara-perkara di atas, aku rasa tertekan sebab masa kelas tu, aku plak yang kena pura-pura memberi perhatian 100% walaupon dalam hati dah bising kelas panas, air cond slow, nak goyang kaki pon tak boleh, nak baca e-book lagi la tak boleh. Haishhh...

Esok ada class ganti. Aku tak nak dah masuk awal-awal! Nasib baik kelas subjek lain campur 1 Malaysia. Baru aku dapat tengok yang sebenarnya budak Melayu memang suka duduk belakang. Tiga baris depan tu kalau nak spot macam kita tak dapat la der!



Let your both brains work please!

Recently a friend of mine had blogged about how to determine whether you're left brained of right brained. You can check the useful post here to see what is your outcome. At the first glance, I saw the ballet dancer turning counter clockwise. They said that I use my left brain most of the time. Fine. Wut's the big thing with right side anyway? Haha. Maksud aku, sekali-sekala berhaluan kiri pon ok kan?

Teachers always told us to do many things in school. One is to let both of your brain sides to work together simultaneously sometimes. Well, I dunno about your teachers. There're numerous method to do this guys. DON'T BE LAZY!

Here it is.... Try to work it out with both hands ya.


Step 1

Put all your fingers closely together.


Step 2

In only one move, separate your middle and ring fingers. Let them paired with your index and pinky fingers respectively.


Step 3

Put them back together like before.


Step 4

Now in the speed of light, separate your index and pinky fingers, and let the two middle and ring fingers paired this time. I repeat, "IN THE SPEED OF LIGHT!"


Ok, try to do this 5 rounds with a rock background music and follow the beat. Beginners, use ballad first or you'll die of having fingers muscle contraction. Whenever you find your book is the most ugliest thing in the world, do this.

Practice makes perfect. It's ok to start from a scratch. You'll find that your speed is upgrading each day. One day, when you manage to this smoothly, that's the day when your brains finally can work together. By any means, if you happen to perform this perfectly even on the first try, you are just gifted!

This is not an experimentally proven fact by the experts. But I think it's not a genetic. So, something wrong somewhere if you are unable to this. Haha ^_^

Thanks to my high school best friend JoJie, we always tried to master new skills together and actually competed each other non-directly. May the best man wins!



Guitar - Speechless

Hey guys!!!!!!!

Haven't seen you around this 2 weeks. I've been bloody busy for all the tests and quizesss. You can expect many careless mistakes in both of them. Well, Ecah said Careless is my middle name. So feel free to call me Carely. Haishhh...

Oh btw, I did it!!! One of my new year resolutions has been accomplished. Here is Speechless by Lady Gaga, covered by the sweetie me. Before you watch this amature video, please be aware that I'm just a guitar newbie and my fingers hurt like hell at the beginning.

By the way, you might spot some extra effects in this video. Let me tell ya, that was my housemate dealing with her wardrobe-can-shake at the hall. If you spot any pause... trust me, I really did that on purpose. Haha.. If you don't want to view this, it's ok with me. But curiosity kills the cat >.<

Feel free to leave your most positive and least negative comments! Muahhhhhxxx!!!



video

Tips pengkelasan jenis-jenis tahi

Suatu masa dulu masa aku kecik2, aku terbaca artikel yang mama bawak balik bertajuk jenis-jenis tahi manusia. Hari ni aku tetibe teringat dan rasa macam best je nak kongsi ngn korang. Lepas ni korang boleh la usyar sekali imbas bentuk2 artistik tersebut sebelum flush. HaHa.

Ni ade jadual yang aku google. Mne lagi aku nk dapat benda ni kalo tak dari Wikipedia. Ade orang cakap Wikipedia selalu tipu tapi aku nak percaya jugak. Tak kire!





Tapi aku rase kaler yang atas2 tu lagi gelap kan? Takpe, nanti masing2 tolong buat uji kaji ye. Sebenarnye jenis-jenis tahi yang keluar tu bergantung kepada brape lama korang tahan buang air besar tu.


Type 1 and Type 2
Kalau tahan lama sangat, contohnye korang pegi supermarket nak beli barang, pastu tetibe nak terbuang air besar, pastu malas nak bayar 20sen kat tandas awam, lalu korang sedaya-upaya sedut balik naik atas, bila dah sampai rumah, terus hilang nafsu nak membuang, esok konpem korang lama je bertafakur kat dalam toilet. Sebabnya korang dah sembelit. Muka plak senget2 nak push out sampai lutut pon dah menggeletar. Keluar toilet rasa lemah longlai macam baru lepas lari 5 padang olimpik.


Type 3 and Type 4
Kalau lah korang sanggup bayar 20sen kat public toilet tu, takde la korang sembelit sengal2 segala. Yang keluar pon cantik menarik memang da bomb! Tapi aku musykil la mcm mana rupa tahi tu boleh jadi mcm coklat Hershey's cenggini :



Kalau nak dibayangkan, aku rasa masa die keluar tu korang kena goyang-goyangkan punggung dalam circular motion. Macam buat roti bom tu la! HaHa. Tolong eksperimenkan yang ni jugak ye.


Type 5, Type 6 and Type 7
Kalau korang salah makan, camni lah jadinya. Cirit-birit tak tentu pasal dan tak kena tempat. Paling tak leh blah kalau perut memulas-mulas kat tengah highway Utara Selatan. Toilet lagi 5 km pon rasa cam lagi 50 batu. Bawak kete dah memecut semacam pastu bila sampai kat hentian kem salam la nak align parking cantek2. Memang bedal tengah2 jalan jugak. Kotak parking empat segi pon dan jadi pentagon. HaHaHa. Jadi makan tu berhati-hati ye. Kalau tak, stand by la kerusi kat tepi pintu toilet tu. Takut tak sempat je. HeHe.


Info penting sudah diberi, sekarang nak bercerita plak tentang 3 lelaki yang pegi interbiu keje.

Lelaki 1 ni pernah jadi pilot Lufthansa. Balik nak keje kat Malaysia sebab awek German tak cun.
Lelaki 2 plak jurutera elektrik kat TNB. Hidup die asik nak buat anak. Jadi hajatnye nak cari keje gaji lumayan sket la.
Lelaki 3 ni sekolah tak tinggi. Dah la sijil SPM tak dapat, sijil PMR plak hilang. Adeh....bawak diri je la.

Dialognya begini.........................

Lelaki 1 dipanggil masuk.

Boss besar : Saya ada satu soalan. Apakah benda yang paling laju di dunia?
Lelaki 1 : Owh..senang saja. Jawapannya kapal terbang. Kalau pagi ni breakfast kat Dubai, lunch jap lagi kat London.
Boss besar : Bagus jawapan awak.

Lelaki 2 dipanggil masuk.

Boss besar : Soalan yang sama, sebut satu benda yang paling laju di dunia.
Lelaki 2 : Hmm...jawapannya ialah elektrik. Tuan petik suis kat tingkat 1, semua lampu bangunan 100 tingkat boleh menyala tak sampai 20 saat. Berganda-ganda lagi cepat dari kapal terbang tu.
Boss besar : Bagus2! Saya suka jawapan awak.

Lelaki 3 dipanggil masuk. Dengan muka tak puas hatinya boss besar memulakan interbiu.

Boss besar : Awak tau ke ape benda yang paling laju di dunia?
Lelaki 3 : Derr....kacang gini gua tak jawab malu la derr! Benda paling laju di dunia ialah cirit.
Boss besar : Aik? Apesal plak?
Lelaki 3 : Kalau lu cirit, bukan kata nak naik kapal terbang pegi London, tiket pon tak sempat beli. Lu terus rempit masuk toilet, suis lampu pon tak sempat nak petik!

Boss besar tergamam sambil tergelak. Eh, camne tu? Dengan itu, lelaki 3 diambil bekerja. End of the story..